
Stappenplan starten horecaconcept: van marktonderzoek tot ontwerp
Wanneer je een zaak wilt beginnen, is het raadzaam om vooraf onderzoek te doen. Dat vergroot de kans dat je succes hebt. Weet wat de pijlers van je...

Is jouw horecazaak ook een sterk merk? Deze vijf bedrijven hebben het...
Hoe zorg je ervoor dat je horecabedrijf óók een succesvol merk wordt? Hoe profileer je je? Hoe ga je om met de branding en de marketing? Vincent van...

Deze horecazaken openden in oktober 2023
Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Vanaf...

Grens van 40.000 zzp'ers gepasseerd in horeca; wéér toename in eventcatering
Het aantal geregistreerde zzp'ers in de horeca blijft stijgen: deze maand werd de grens van veertigduizend ondernemers gepasseerd. Dat blijkt uit...

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan
De droom om een horecabedrijf te starten, blijft ook in uitdagende tijden voor velen springlevend. Die droom start met een ondernemingsplan, ook...

KVK: weer veel starters in de horeca
Nederland telt weer relatief veel nieuwe horecabedrijven. Volgens het maandelijkse rapport van de KVK nam het aantal starters in de horeca in juni...

Ondanks uitdaging financiering is starten in de horeca nog steeds aantrekkelijk
Er staan relatief veel horecazaken te koop, maar voor kopers is het ingewikkeld om de financiering rond te krijgen. Misset Horeca sprak met twee...

Zo maak je van je crowdfundingsactie een succes
Crowdfunding is al jaren een populaire manier van financieren in de horeca. Ook in het afgelopen jaar zagen we weer verschillende acties succesvol...

Geen financiering van de bank? 20 tips voor alternatieve financiering
Veel horecaondernemers komen vroeg of laat op het punt dat er extra financiële middelen nodig zijn voor uitbreiding of voor het starten van een...

Zo regel je een vergunning voor een winterterras. Start op tijd!
De regels voor een winterterras verschillen sterk per gemeente. Wat bij de een wel mag, is bij de ander verboden. Ondernemers dienen bij hun gemeente...

Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten
Schenk of verkoop je alcohol in je bedrijf? Dan moet je volgens de Alcoholwet voldoen aan de eis Sociale Hygiëne. Dat betekent dat er tijdens de...

Checklist voor startende horecaondernemers
Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...