
Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere...
Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere...
Elke ondernemer kent ze uit zijn hoofd, de kengetallen in de horeca. 30 procent personeelskosten, 30 procent inkoopkosten, rond de 12 procent...
Het kan een buitenkansje zijn om via een online veiling een goede combisteamer te bemachtigen, of juist om je interieur te verkopen bij een...
De droom om een horecabedrijf te starten blijft ook in uitdagende tijden voor velen springlevend. Die droom start met een ondernemingsplan, ook wel...
Nederland telt weer relatief veel nieuwe horecabedrijven. Volgens het maandelijkse rapport van de KVK nam het aantal starters in de horeca in juni...
In oktober 2021 stijgt het aantal starters in de horeca met 43 procent ten opzichte van diezelfde periode een jaar eerder. In absolute getallen: van...
Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...
Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...
Bij de overname van een horecabedrijf komt veel kijken. Wat is bijvoorbeeld een mondelinge overeenkomst waard? We zetten de grootste valkuilen op een...
Ontbinding van de huurovereenkomst komt steeds meer voor. Zeker op A-locaties proberen verhuurders het vaker. Ook rechters ontbinden gemakkelijker...
Hoe hard mag de muziek? En is het nummer sowieso wel de juiste keuze of mag de muziek iets verrassender zijn? Waar moet je allemaal op letten als het...
Wil je een terras plaatsen bij jouw café of restaurant? Dan moet je in veel gemeenten een terrasvergunning aanvragen.
Ondernemen brengt risico’s met zich mee, dat hoef je in deze tijd niemand meer te vertellen. Met deze top vijf van horecaverzekeringen weet je zeker...
Als je wilt starten in de horeca moet je een aantal vergunningen aanvragen en heb je te maken met wetten en regels. Of het nu gaat om een...
Na een rondzwerving langs kwaliteitskeuken in Noord-Europa startten de Belgische chef Noëmie Haentjens en de Zeeuwse chef Ferdy van Rijswijk...