• Inloggen
  • Abonneren
Misset Horeca
  • ONDERNEMEN
    • Horecabedrijf starten
    • Financieel
  • PERSONEEL
    • Medewerkers werven en aannemen
    • Medewerkers aan het werk
    • Wetten, Regels & CAO
    • Conflicten, problemen & uit dienst
  • TERRAS
  • KEUKEN
    • Apparatuur
    • Op de kaart
  • INTERIEUR
    • Conceptontwikkeling
    • Inrichting
    • Binnenkijken bij
  • TRENDS

Starter

Meer voor starters
Het is belangrijk dat er geen dissonanten zitten in een ontwerp. White Monkey is consequent gebleven. Muren zijn bekleed met kunstbehang, zelfs op het toilet.

Stappenplan starten horecaconcept: van marktonderzoek tot ontwerp

Wanneer je een zaak wilt beginnen, is het raadzaam om vooraf onderzoek te doen. Dat vergroot de kans dat je succes hebt. Weet wat de pijlers van je...

Restaurant Selva in Amsterdam

Is jouw horecazaak ook een sterk merk? Deze vijf bedrijven hebben het...

Hoe zorg je ervoor dat je horecabedrijf óók een succesvol merk wordt? Hoe profileer je je? Hoe ga je om met de branding en de marketing? Vincent van...

Deze horecazaken openden in oktober 2023

Deze horecazaken openden in oktober 2023

Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Vanaf...

Nieuws, achtergronden en tips

Ondernemingsplan & KvK

Meer over het ondernemingsplan
Het aantal zzp'ers in de eventcatering blijft maar groeien.

Grens van 40.000 zzp'ers gepasseerd in horeca; wéér toename in eventcatering

Het aantal geregistreerde zzp'ers in de horeca blijft stijgen: deze maand werd de grens van veertigduizend ondernemers gepasseerd. Dat blijkt uit...

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

De droom om een horecabedrijf te starten, blijft ook in uitdagende tijden voor velen springlevend. Die droom start met een ondernemingsplan, ook...

KVK: weer veel starters in de horeca

KVK: weer veel starters in de horeca

Nederland telt weer relatief veel nieuwe horecabedrijven. Volgens het maandelijkse rapport van de KVK nam het aantal starters in de horeca in juni...

Meer over het ondernemingsplan

Bedrijfsoverdracht

Meer over bedrijfsoverdracht
Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

Meer over bedrijfsoverdracht

Financiering & Pand

Meer over financiering & pand
Naduah Bronsveld en Joep Hermans.

Ondanks uitdaging financiering is starten in de horeca nog steeds aantrekkelijk

Er staan relatief veel horecazaken te koop, maar voor kopers is het ingewikkeld om de financiering rond te krijgen. Misset Horeca sprak met twee...

Zo maak je van je crowdfundingsactie een succes

Zo maak je van je crowdfundingsactie een succes

Crowdfunding is al jaren een populaire manier van financieren in de horeca. Ook in het afgelopen jaar zagen we weer verschillende acties succesvol...

Geen financiering van de bank? 20 tips voor alternatieve financiering

Geen financiering van de bank? 20 tips voor alternatieve financiering

Veel horecaondernemers komen vroeg of laat op het punt dat er extra financiële middelen nodig zijn voor uitbreiding of voor het starten van een...

Meer over financiering & pand

Concept en inrichting

Meer over concept en inrichting
Zoektocht naar de perfecte koffiekop: waar serveer je koffie in?

Zoektocht naar de perfecte koffiekop: waar serveer je koffie in?

Wat bij het opzetten van een nieuwe horecazaak nog wel eens wordt vergeten, zijn de koffiekopjes, betoogt koffie-expert Joost Leopold. Die kopjes...

Meer over concept en inrichting

Vergunningen, contracten & verzekeringen

Meer over vergunningen
Zo regel je een vergunning voor een winterterras. Start op tijd!

Zo regel je een vergunning voor een winterterras. Start op tijd!

De regels voor een winterterras verschillen sterk per gemeente. Wat bij de een wel mag, is bij de ander verboden. Ondernemers dienen bij hun gemeente...

Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten

Diploma Sociale Hygiëne: alles wat je moet weten

Schenk of verkoop je alcohol in je bedrijf? Dan moet je volgens de Alcoholwet voldoen aan de eis Sociale Hygiëne. Dat betekent dat er tijdens de...

Checklist voor startende horecaondernemers

Checklist voor startende horecaondernemers

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...

Meer over vergunningen

Startende ondernemers

Meer ondernemersverhalen
Lars Aukema en Lisa Stam.

Sterchef Lars Aukema opent eigen restaurant: 'Kan ik weer gewoon in een pannetje roeren'

Jarenlang hebben Lars Aukema en Lisa Stam op het allerhoogste niveau gewerkt in de 'stal' van De Librije*** in Zwolle, waar ze de fijne kneepjes van...

Meer ondernemersverhalen
  1. Alles voor de starter

  2. Sterchef Lars Aukema en Lisa Stam openen fine dining restaurant Affect in Zwolle

  3. Orlando David opent R21: 'Het was tijd voor een eigen zaak'

  4. Hoe kies je het juiste glaswerk en hoeveel heb je nodig?

  5. 22-jarige ondernemer opent snackbar met haar moeder

  6. Hier moet je op letten als je een horecabedrijf huurt

  7. Bijzonder horecabedrijf dat draaide om fermentatie na twee jaar failliet

  8. 10-stappenplan menukaart maken: van prijsbepaling tot presentatie

  9. Zonder bank opent dit ondernemersstel drie zaken in twee jaar

Krijg het beste van Misset Horeca in je mail

Misset Horeca houdt ambitieuze ondernemers op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in de horecabranche. Schrijf je nu in voor de Misset Horeca-nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws, praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap.
  1. Vacatures

Bekijk vacatures
  1. Actueel nieuws

  2. Domino's-franchisers openen in Lochem en Amstelveen

  3. Onafhankelijke hotels in Nederland zien RevPAR met 17% stijgen in 2023

  4. Chef-koks van Relais & Châteaux stoppen met serveren van paling

  5. Horeca maakt afspraken om gehoorschade door versterkte muziek te voorkomen

  6. Sneak preview Hotel Keyser Breda: familie Sweere investeert opnieuw

  7. Eke Bosman nieuwe voorzitter NK Loaded Fries 2024

  8. The Seafood Bar opent vestiging in Beurs van Berlage: 'Moet iconisch worden'

  9. Winst en investeringen horeca staan onder druk

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Digitaal magazine
  • Vacatures
  • Partners
  • Adverteren
  • Over Misset Horeca

Thema's

  • Ondernemen
  • Personeel
  • Terras
  • Keuken
  • Interieur
  • Trends

Starter

Branches

  • Hotel
  • Restaurant
  • Café
  • Fastservice
  • Catering

Gastronomische gidsen

  • Michelin
  • Gault&Millau
  • Lekker

Dranken

  • Bier
  • Koffie

Events

  • Terras Top 100

Productintroducties

Misset Horeca is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen