Paastoeristen spenderen 600 miljoen

Paastoeristen spenderen 600 miljoen

Tijdens het Paasweekeinde is door de mensen in Nederland zo'n 600 miljoen euro uitgegeven. Die berekening maakte het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag.

Een groot deel van de uitgaven kwam op naam van toeristen, van wie er de voorbije dagen 850.000 in Nederland waren. Verder gingen 250.000 mensen voor een korte vakantie weg in eigen land. Nederlanders ondernamen ruim 20 miljoen uitstapjes.

De hotels en bungalowparken waren goed bezet, net als veel attractieparken en andere bezienswaardigheden. ‘Dit is een goede start van het seizoen, iedereen is wel tevreden', zo zei een woordvoerster van het NBTC.
Duitsland en België

In vergelijking met vorig jaar waren er 15 procent minder toeristen in Nederland. Reden voor de daling is dat Pasen vorig jaar laat viel en het erg mooi weer was. Net als in voorgaande jaren kwamen de meeste toeristen uit Duitsland, gevolgd door de Belgen. Opvallend was ook de aanwezigheid van veel Britten, Aziaten en de Amerikanen. Populaire bestemmingen voor de buitenlandse bezoekers waren de Bollenstreek en de grote steden. Ook de Floriade in Venlo bleek een grote trekker.

Veel Nederlanders stapten op de fiets of gingen wandelen. Ook brachten veel mensen bezoekjes aan evenementen, meubelboulevards, tuincentra, attractieparken en musea.

De campings waren door het slechte weer minder goed bevolkt dan vorig jaar.