Nathalie Bluiminck

Stel deze vragen bij een exitgesprek

Stel deze vragen bij een exitgesprek

Horecaondernemers kunnen hun stinkende best doen om personeelsverloop tot een minimum te beperken. Maar tot nul reduceren is niet realistisch....

Leerlingen in de keuken van De Rooi Pannen in Breda (archief MH)

WW-premie BBL-leerling met uitzendbeding verhoogd per 2023

Tot 2023 gold een lage WW-premie voor een horecawerknemer die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgt en een arbeidsovereenkomst heeft met...

Ontslag horecapersoneel met wederzijds goedvinden: hoe zit het?

Ontslag horecapersoneel met wederzijds goedvinden: hoe zit het?

Een ontslagprocedure laat niemand onberoerd. Werkgever en horecawerknemer raken vaak verwikkeld in een langdurig en kostbaar traject waarbij de...

Biophilic design: wat is het en wat kun je ermee?

Biophilic design: wat is het en wat kun je ermee?

Het feit dat 'buiten zijn' ons welzijn verbetert, dringt door tot ontwerpers én ondernemers. Er is ook een naam voor: biophilic design. Bij een...

Prins Mauritshuis Blokzijl

Koken zonder gas: wat komt er allemaal bij kijken?

De overheid wil van het gas af. Plan is om zo rond 2050 niet meer te koken op aardgas. Hoe bevalt het ondernemers die de stap al hebben gezet naar...

Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje vragen?

Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje vragen?

Misset Horeca behandelt maandelijks een veel gestelde vraag op gebied van personeel. Deze keer: Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje...

Poke Bowl Original: nieuwe eigenaren met groeiambities

Poke Bowl Original: nieuwe eigenaren met groeiambities

De vestigingen en het concept van Poke Bowl Original zijn overgenomen door Tinne Verbaas en zijn zakelijke compagnon Charlene Kemper. Het duo opent...

Hotel van Oranje: zo gaan de nieuwe kamers en suites er uit zien

Hotel van Oranje: zo gaan de nieuwe kamers en suites er uit zien

Hotel van Oranje in Noordwijk ondergaat momenteel een grote metamorfose. Sinds maart is het hotel gesloten en hebben gasten plaatsgemaakt voor...

Kim Bijnen

'Ik volg geen orders meer op maar stuur zelf de bediening aan'

Kim Bijnen is horecastudent in Eindhoven. Ze blogt voor Misset Horeca over haar ervaringen. Als vierdejaars bol-student gaat ze tijdens haar stage...

Masterclass: hoe maak je een doorstart met een failliet restaurant?

Masterclass: hoe maak je een doorstart met een failliet restaurant?

Hoe kun je als horecaondernemer een doorstarten maken met een failliet restaurant? Dit is het onderwerp van een speciale masterclass van Robbert Peek.