Sterchef als nieuwe voorzitter Sterklas

Sterchef als nieuwe voorzitter Sterklas

'Het volgen van een opleiding van de Sterklas is meer dan roeren in een pannetje' zei SVH-Meesterkok Theo van Rensch ooit.

De Sterklas levert al meer dan 20 jaar een groot aantal toptalenten af. Menno Post uit Haarlem – zijn restaurant Olivijn is bekroond met een Michelinster - wordt dit jaar, als kersverse voorzitter van de Sterklas, een van de drijvende krachten achter de opleiding.

Samen met docenten en studenten van het ROC van Amsterdam opende hij het studiejaar met een topdiner in zijn restaurant Olivijn in Haarlem. Chef Post neemt hiermee het voorzitterschap van de Sterklas over van Jeroen Robberegt.

VMBO voor Menno Post

Chef Menno Post : ‘Ik kom van het vmbo. Ik wil de jeugd laten zien dat je ook als vmbo’er heel ver kunt komen. Ik ben het bewijs dat je met de drang om steeds beter te worden en met hard werken je een eigen zaak kunt hebben, een Michelinster kunt koken én SVH-Meester kunt worden.’

Menno Post
Menno Post

Werken aan kwaliteit van het ambacht

Talloze coryfeeën uit de kookwereld leverden al een bijdrage aan deze opleiding. Doorgifte van kennis en verbetering van het koksambacht is een van de hoofddoelstellingen.

Voor nieuwe studenten, die een aanbeveling moeten laten zien van de bedrijven waar ze werken om toegelaten te worden, resulteert een inschrijving bij de Sterklas bij het ROC van Amsterdam in een succesvolle loopbaan.

Gastlessen, kennissessies en bedrijfsbezoeken in het binnen- en buitenland zijn een onderdeel van het lesprogramma en borgen de kwaliteit van het ambacht. De mogelijkheid om internationaal stage te lopen is voor veel studenten extra aantrekkelijk en buitengewoon leerzaam.

‘Op dit moment vinden we Sterklassers in de beste horecazaken van Malta, Slovenië en Zweden. De lijst van internationale mogelijkheden om ervaring op te doen, groeit met de dag. Met het vakmanschap, de inspiratie en de grote inzet van Menno Post zien wij de toekomst van de nieuwe lichting sterren met vertrouwen tegemoet.’