Poke Bowl Original: nieuwe eigenaren met groeiambities

Poke Bowl Original: nieuwe eigenaren met groeiambities

De vestigingen en het concept van Poke Bowl Original zijn overgenomen door Tinne Verbaas en zijn zakelijke compagnon Charlene Kemper. Het duo opent nog dit jaar meer locaties en start met Poke Bowl at Work.

Bij de overname zijn vier vestigingen betrokken; in Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Voor Amsterdam en Antwerpen worden de nieuwe eigenaren de franchisegever, deze zaken zijn in handen van franchisenemers. Rotterdam en Eindhoven vallen onder eigen beheer.

Charlene Kemper en Tinne Verbaas
Charlene Kemper en Tinne Verbaas

Oprichters Poke Bowl Original

Oun en Djini Thorn openden in augustus 2016 de eerste Poke Bowl Original in Nederland aan de Rotterdamse Hoogstraat. De tweede Rotterdamse vestiging opende een jaar later, in augustus 2017, zijn deuren aan de Karel Doormanstraat. Deze locatie is nu nog steeds in bedrijf. Zij doen hun formule nu over aan de nieuwe eigenaren.

Personeel ook mee

De nieuwe eigenaren hebben de hele formule overgenomen, inclusief 20 medewerkers. Op 1 oktober is de overdracht. De eerste uitbreiding staat voor half november gepland met een nieuw filiaal aan het Zuidplein in Rotterdam. Voor volgend jaar liggen plannen klaar voor vestigingen in Rotterdam Alexandrium, Breda, Den Haag en Utrecht.

Poke Bowl Original in Rotterdam
Poke Bowl Original in Rotterdam

Tinne Verbaas (21) en Charlene Kemper (33) komen beiden uit een horecafamilie. Verbaas was tot recent manager bij Happy Italy; hij is de zoon van makelaar Marcel Verbaas die optreedt als financier met zijn Verbaas Beheer bv. Het makelaarskantoor Knook&Verbaas is niet betrokken bij Poke Bowl.

Poke Bowl at Work

Via Poke Bowl at Work willen Tinne Verbaas en Charlene Kemper bedrijven gezonde voeding aanbieden. Medewerkers personaliseren hun bowl bij bestellen en krijgen hem op naam afgeleverd. Twee havenbedrijven in Rotterdam behoren al tot de clientèle. ‘Dit willen we ook gaan aanbieden bij sportclubs’.