Weer minder vacatures horeca

Weer minder vacatures horeca

Het online vacatureaanbod is in maart gedaald met vijf punten. Het aantal nam in bijna alle sectoren af, waaronder de horeca en het toerisme. In deze branche noteerde Monsterboard een daling van 8 punten.

Deze cijfers komen naar voren uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt.

De algehele Index komt nu uit op 76 punten, de laagste score sinds de start van het onderzoek in 2004. De Index daalde in alle provincies en met 10 punten in Drenthe en Noord-Brabant het meest.

‘De versnelling in het teruglopende aantal vacatures ligt in lijn met de recente uitspraken van het CPB over de belangrijkste economische graadmeters’ aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. ‘Wij verwachten dat werkgevers voorzichtig blijven in het aantrekken van personeel omdat zakelijke vooruitzichten onzeker blijven. We kijken met belangstelling hoe de markt zich in het tweede kwartaal ontwikkelt.’

Alleen in de agrarische sector (+7), de HR sector (+1) en de research & development sector (+1) steeg het vacatureaanbod in maart.

De afgelopen 12 maanden daalde het vacatureaanbod in de horeca & toerisme sector met 27 punten.