Dag van Architectuur in teken van voedsel

Dag van Architectuur in teken van voedsel

De Dag van de Architectuur staat zaterdag 23 en zondag 24 juni in het teken van architectuur en voedsel. Op verschillende locaties in het land vinden debatten plaats, zijn er rondleidingen, lezingen en presentaties en kunnen mensen langs bij verscheidene architectenbureaus.

‘Ons land is steeds meer ingericht op voedsel. Het is de grootste exportindustrie van het land’, stelt de organisatie, de Algemene Nederlandse beroepsvereniging van architecten BNA. ‘De hele voedselketen kan niet zonder plekken waar het voedsel wordt gemaakt, bereid, uitgestald of wordt uitgeserveerd.’

De evenementen zijn georganiseerd door lokale architectuurcentra, culturele instellingen en architectenbureaus. Nieuw is dat mensen via de website dagvandearchitectuur.nl een eigen route kunnen samenstellen. In Amsterdam worden films vertoond en lezingen gehouden over stadsboeren, zoals het proces van de herbestemming van fabrieken in Groot Amsterdam.

In Arnhem wordt door de architect van restaurant In de Weert een rondleiding gegeven. Het publiek kan het restaurant ook zelf nabouwen. In Gouda krijgen mensen tijdens een zomerse maaltijd advies van een architect en in Houten kunnen bezoekers langs verschillende kassen fietsen.