Nederlands concept concurreert met Yotel

Nederlands concept concurreert met Yotel

Het Nederlandse bedrijf Nemorelax gaat op vliegvelden 'rustcapsules' exploiteren, waar vermoeide reizigers een power nap kunnen nemen. Hiermee gaan ze de concurrentie aan met bijvoorbeeld Yotel, waarbij op vliegvelden een hotelcabine voor een paar uur gehuurd kan worden.

Een Yotel kamer kan voor minimaal vier uur gehuurd worden, een Nemorelax ‘kokon’ al voor dertig minuten.

De halfopen capsules bevatten een antistress-stoel van de Noorse meubelmaker Ekornes, en zijn bekleed met geluiddempend materiaal. Elke Nemorelaxer heeft een touchscreen met internet en films, een geluidsysteem en wireless internet voor laptops, die overigens kosteloos geleend kunnen worden bij de balie.

De Nemorelaxers zullen in clusters van zes op strategische plekken van vliegvelden worden geplaatst, er is personeel om te assisteren en ook wake-up service is mogelijk.

Schiphol

Het Nederlandse bedrijf Nemorelax is momenteel in gesprek met internationale luchthavens, de eerste Nemorelax Suite opent binnenkort op een Europees vliegveld. Welke dat is, kan Michel van Aalten van Nemorelax nog niet zeggen. Mogelijk is het Schiphol, waar volgens Van Aalten wel gesprekken mee worden gevoerd.

De officiële introductie zal plaatsvinden op de Passenger Terminal Expo, een beurs over luchtvaartcomfort half april in de Amsterdamse RAI.