Eigenaar klein café Meest Markante horecaondernemer

Arjan Broekman heeft Ron Blaauw afgelost als Meest Markante Horecaondernemer. Broekman is eigenaar van het kleinste café van Zwolle, 't Proeflokaal. Voor het eerst werd er in de horecacompetitie van KHN ook zilver en brons uitgedeeld.
Delen:

De tweede prijs ging naar Wim Postma van ’t Stasjon Kofjehus in het Friese Molkwerum, de derde prijs was voor Toon Naber van Grand Hotel Karel V te Utrecht. Per provincie was er een genomineerde horecaondernemer. Broekman was al winnaar van de competitie in Overijssel.

Volgens de jury (met onder andere de winnaar van vorig jaar Ron Blaauw en Joop Braakhekke) is Broekman tot landelijke winnaar gekozen vanwege zijn opvallend creatieve ondernemerschap. ‘Arjan is heel creatief in het bedenken van allerlei leuke acties.’ Met een vloeroppervlakte van 35 m2 is ’t Proeflokaal het kleinste café van Zwolle.

‘Meer heeft Broekman niet nodig om zijn bedrijf en zichzelf voortdurend in de schijnwerpers te zetten. Hetzij met een spraakmakende wijnkaart of ludieke evenementen. Met passie voor zijn vak staat gastvrijheid heel hoog in zijn vaandel. Het is uniek voor een café wanneer men bijna evenveel wijn als bier verkoopt’, aldus de jury.

De publieksprijs werd gewonnen door Martin van der Zee van Pannekoeckershuys uit Den Hout. ‘Zijn gasten vinden bij hem een amusement volle beleving, en daarom hebben zijn gasten massaal op hem gestemd.’ De Meest Markant-verkiezing wordt door Koninklijke Horeca Nederland en het blad Horeca Entree georganiseerd.

Meer nieuws van KHN: