Vliegtuigbom bedreigt Manhattan Hotel Rotterdam

Vliegtuigbom bedreigt Manhattan Hotel Rotterdam

Het Rotterdamse vijfsterrenhotel Manhattan, voorzien bekend onder de naam The Westin, heeft kamers moeten ontruimen. Oorzaak is de vondst van een vliegtuigbom in een bouwput op het Kruisplein.

De bom dateert uit de Tweede Wereldoorlog en is zichtbaar geworden tijdens bouwwerkzaamheden voor een parkeergarage.

De Doelen, het Rotterdamse Conservatoirum, vijfsterrenhotel Manhattan en verschillende kantoren staan rond het Kruisplein. De kamers van het Manhattan hotel die p het Kruisplein uitkijken, zijn ontruimd.

Rond de op tien meter diepte liggende bom is een wal van aarde en zand gelegd. Op deze manier zou een explosie voor zo min mogelijke schade zorgen. De bom is donderdagmiddag 29 oktober om omstreeks 17.00 uur gevonden.

General manager Erik de Wit laat weten dat de bom in de loop van donderdagavond onschadelijk is gemaakt. ‘Het hotel heeft op last van de autoriteiten gasten geëvacueerd vanaf kamers die uitkeken op het Kruisplein. Zij konden naar andere kamers in het hotel worden verhuisd. Ook de bar en The Brasserie hebben enige hinder ondervonden. In de loop van de avond is de rust weer gekeerd in het gebied en was het weer “ business as usual”’, aldus De Wit.