Verbouwplannen voormalig Golden Tulip Hotel

Verbouwplannen voormalig Golden Tulip Hotel

Het voormalige Golden Tulip Hotel de Wageningsche Berg heeft aan omwonenden en andere belangstellenden de verbouwplannen gepresenteerd. Eigenaar Jaap Venendaal kocht het hotel vorig jaar uit de boedel van het failliete Golden Tulip.

Het hotel dat uit twee delen bestaat, wordt deels gestript en vernieuwd en deels gesloopt en opnieuw opgebouwd. Het deel dat sloop bespaart blijft, is gebouwd onder architectuur van Jan Wils; dit wordt in originele staat weer neergezet.

Venendaal ligt toe: ‘Zodra de plannen voltooid zijn, zal Hotel de Wageningsche Berg onderdeel uitmaken van het Landgoed en geheel toegankelijk zijn voor bezoekers. Iedereen kan dan genieten van de locatie met een uniek uitzicht over de uiterwaarden.’

85 hotelkamers

Na de verbouwing – dit in het najaar start – zal het hotel bestaan uit 85 kamers, 15 vergaderzalen, business lounge en wellness center. Ook heeft het hotel een terras, brasserie en restaurant. De hotelmanager die per 1 augustus vorig jaar was aangesteld - Leonard Groothuis - is drie maanden geleden al weer vertrokken. Gerald Stuifzand is daarna als F&B manager aangesteld.

Jaap Venendaal kocht ook het failliete Golden Tulip hotel De Frerikshof in Winterswijk. Hij was al eigenaar van hotel Hof van Wageningen. Ook voor het hotel in Winterswijk worden momenteel moderniseringsplannen uitgewerkt.

>