Spectaculair L'Atelier hoogste nieuwkomer

Spectaculair L'Atelier hoogste nieuwkomer

Restaurant L'Atelier in Gulpen is de hoogste binnenkomer in de Lekker Top-100 van dit jaar. Het Limburgse restaurant behoort met een klap bij de twintig beste restaurants van het land. De notering van L'Atelier is ronduit spectaculair te noemen.

De eetgelegenheid van Hans Kinkartz komt nieuw binnen op nummer negentien, slechts één plaats achter het gerenommeerde Parkheuvel in Rotterdam en nog voor streekgenoot Da Vinci en restaurant Vermeer in Amsterdam. Vermeer was vorig jaar de hoogste binnenkomer, destijds op plaats 36. Vermeer schuift dit jaar overigens door naar plaats 22.

Private dining

De tweede hoogste binnenkomer is restaurant Chatillon in Noordwijk aan Zee. Het restaurant van het Palace Hotel zien we terug op plaats 28. Inmiddels is de chef-kok, Pascal Jalhaij, vertrokken bij het restaurant en heeft hoteleigenaar De la Croix bekendgemaakt het restaurant om te gooien tot een ruimte voor private dining en andere doeleinden.

Solo

Op plek 84 vinden we de derde hoogste nieuwkomer. Dat is restaurant Solo in Gorinchem met Mohammed Elharouchi als kookleider. Kort achter Solo staat restaurant Giga’s als volgende nieuwe Top-100 zaak. Het restaurant in het nabij Arnhem gelegen Ellecom staat culinair onder leiding van Auke Blom, die de vertrokken Toine Smulders heeft opgevolgd.

Debutanten

Ook nieuw in de Top-100 is restaurant Eindeloos (nummer 93) in Leeuwarden, Basiliek (96) in Harderwijk, Hof van Sonoy (99) in Blokzijl en Sir Sèbastian (100) in Heerenveen. Tegenover de acht debutanten staan acht verdwenen restaurants. Te weten:

  • Olivio (Harderwijk)
  • Imko’s (Rijswijk)
  • Prinses Juliana (Valkenburg a/d Geul)
  • ’t Nonnetje (Harderwijk)
  • ’t Diekhuus (Terwolde)
  • Aubergine (Steyl)
  • In de’n Dillegaard (Nuth)
  • Ca’del Biro (Maastricht)

Let op: extra Michelinnieuwsbrief

November gidsenmaand. In de laatste week van de maand komt de moeder aller gidsen uit: de Michelingids. Veel koks zitten er er met smart op te wachten. Michelin kiest dit voor een perspresentatie zonder aanwezigheid van koks. Wilt u het Michelinnieuws echter zo snel mogelijk hebben? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en ontvang 27 november in de middag een extra Michelinnieuwsbrief.

Schrijf u nu in....