Voeg groene pagina toe aan menukaart

Voeg groene pagina toe aan menukaart

De horeca speelt onvoldoende in op het tegengaan van overgewicht. Deze conclusie werd getrokken tijdens de voorlichtingsdag 'Horeca in beweging', die Koninklijk Horeca Nederland organiseerde. Ondernemers stonden stil bij mogelijke kansen met betrekking tot de strijd tegen overgewicht.

De dag werd gehouden in het kader van het Convenant Overgewicht. Tijdens de bijeenkomst werd vastgesteld dat de horeca wel degelijk een maatschappelijke verantwoordelijk heeft ten aanzien van dit probleem.

Verschillende suggesties werden geopperd. Een daarvan: maak een groene bladzijde in je menukaart met daarop gezonde producten. Een andere: laat koksopleidingen meer aandacht besteden aan het bereiden gezonde voeding.

De consument, zo stelden de aanwezigen vast, heeft het recht om te weten wat er in zijn voeding zit. Voor horecaondernemers ligt hier een taak. Na de discussie, waaraan Paul Rosenmöller deelnam, gaf John van Grunsven van Euro-Toques smaakles.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.