Dat liet de kookgrootheid zich ontvallen kort voor de uitreiking van de Gouden Koksmuts, woensdagmiddag op de Horecava in Amsterdam. Helder ging ruim een half jaar geleden met pensioen toen hij restaurant Parkheuvel verkocht aan Eric van Loo. Helder reikte de Gouden Koksmuts uit aan Marco Poldervaart van restaurant De Gastronoom in Harlingen.
Beste producten
‘Tegenwoordig kook ik thuis wat vaker. Het gaat de laatste tijd iets verder dan een bal gehakt of braadworst. In het begin was het best afzien. In het restaurant had ik de beste producten voor het grijpen. Kort na mijn vertrek bij Parkheuvel was het best afzien als je voor de vitrine van de slagerij staan. Inmiddels weet de slager wat hij voor mij kan inslaan, dus het gaat steeds beter’, aldus Helder.
Lange avonden
Helder gaf aan het koken niet echt te missen, al moest hij toegeven dat bij het zien van de verrichtingen van de deelnemers aan de Gouden Koksmut het begon te kriebelen. Helder: ‘Heerlijk om dit te zien. Als ik dit zie mis ik het koken wel een beetje. Ach, eigenlijk is het wel goed zo. Al duren de avonden soms wel heel lang. Tegenwoordig ga ik veel uit eten. Dat is echt een feest’.