Yamamoto heeft nog steeds geen vergunningen

Yamamoto heeft nog steeds geen vergunningen

Horecacomplex Yamamoto in Delft heeft twee maanden na de opening nog steeds geen enkele van de benodigde bouw-, exploitatie, horeca- en gebruiksvergunningen. In september hield de gemeente op het allerlaatste moment de opening van het danscafé op de eerste verdieping tegen.

Ondanks het ontbreken van de vergunningen gedoogt de gemeente het gebruik van het restaurant en de coffeecorner totdat de eigenaar de papieren heeft, schrijft het Algemeen Dagblad.

De situatie in het danscafé wil de gemeente niet gedogen omdat ze de ruimte onveilig vindt.

Inmiddels heeft Yamamoto volgens de gemeente alleen een bouwvergunning aangevraagd voor het restaurant en de coffeecorner. De rest van de vergunningen nog niet. Voor het danscafé zouden álle vergunningen nog aangevraagd moeten worden.

Bedrijsleider Jurgen Verwoerd liet onlangs weten dat hij verwachtte dat het danscafé deze maand opengaat. Of dat lukt is de vraag, de behandeling van de vergunningsaanvragen zal enige tijd vergen en het café moet in verband met de veiligheidseisen bouwtechnisch aangepast worden.

Het uitblijven van de aanvragen voor de vergunningen is opvallend. Eigenaar Robin Groenveld is geen onbekende in de Delftse horacawereld. Hij is tevens directeur van de uitgaansgelegenheid Speakers.

Zie ook: