'Totaalconcept' M opent deuren in Breda

'Totaalconcept' M opent deuren in Breda

Drie panden en drie verdiepingen, de omvang van Breda's nieuwste horecagelegenheid is in ieder geval fiks. En dat zijn de ambities van de uitbaters ook. Een Belgisch/Spaans ontwerpbureau, unieke lichtfilosofie, een Meesterkok en een chocolatier van wereldfaam. Vul aan met een doordacht totaalconcept, en succes lijkt verzekerd.

M is gevestigd in een oude apotheek en biedt ieder wat wils: een club, een restaurant, een champagnebar, een whiskybar, een koffiebar en ook een gewone bar.

Ondernemers Daan en Lisette van Oosterhout en Steven Eendenburg hebben een strak ogend bedrijf neergezet, met op elke verdieping een eigen thema. De zaak is ontworpen door designbureau Pure Sang, dat eerder spraakmakende concepten als Martini Terazza, Club Noxx en Cocktails at Nine ontwierp.

Albert Kooy

Is de drankkaart internationaal georiënteerd, de keuken boogt juist op lokale gerechten. Dat kan ook niet anders met Nieuwe Nederlandse Keuken-goeroe en SVH Meesterkok Albert Kooy, die naast zijn werkzaamheden voor hotelschool Leeuwarden de scepter zwaait over de keuken van M.

Ook voor het chocolaatje bij de koffie werd een topper aangetrokken. Paul de Bondt is in Nederland nauwelijks bekend, maar wordt internationaal tot de top vijf chocolatiers in de wereld gerekend. M is de eerste in Nederland waar zijn creaties te proeven zullen zijn.

El Bulli

Bij goede chocola hoort goede koffie, vond men bij M. Daarom zal het personeel worden getraind door een barista van LavAzza, om zo de beste Italiaanse espresso’s te schenken, of één van de speciaal door El Bulli’s Ferran Adria gecreëerde variaties.

Verder wil M zich in korte tijd op de kaart gaan zetten in uitgaand Brabant. Het is de eerste echte club in Breda, en wil met regelmaat topdj’s en internationale acts programmeren. Voor licht en geluid maakt men louter gebruik van topmerken in de wereld, die er vaak een totaal eigen filosofie op nahouden.

M-lab

In het M-lab zal de traditie van het apothekerspand worden voortgezet. Nieuwe koffiecreaties, cocktails en andere experimenten zullen hier worden ontwikkeld door medewerkers en gasten.

De verwachting die wordt gewekt is hoog, of die ook wordt waargemaakt moet vanaf 13 december, de datum voor de Grand Opening, bewezen worden.