Jarig Flo draait dik boven target

Jarig Flo draait dik boven target

Brasserie Flo in Amsterdam kijkt terug op een uiterst goed eerste jaar. De eetgelegenheid van het Eden Rembrandt Square Hotel draait flink boven het ...

Sinds de opening op 3 april 2006 draait Flo Amsterdam, nauw gelieerd aan de beroemde Parijse brasseriën, gemiddeld 275 couverts per dag. Dat terwijl de brasserie 122 plaatsen telt.

‘We draaien gemiddeld ruim twee volledige bezettingen, waarmee we de targets vanuit Parijs dagelijks om eenmaal volledig bezetting te draaien, met gemak hebben gehaald’, aldus directeur Ron Kuijt van de Eden Hotel Group.

Oesters
Door de grote belangstelling verlengt Flo de openingstijden van de zaak van 23.00 uur naar middennacht. Flo wil zo meer theaterpubliek trekken. ‘Als een voorstelling om half elf is afgelopen, hoeven theaterbezoekers zich niet te haasten om nog iets te kunnen eten’, aldus Kuijt.

Het populairste gerecht bij Flo het afgelopen jaar blijkt de kalfsborst met zwezerik en morilles. Ook de oesters lopen goed zodat Flo volgens eigen zeggen de grootste afnemers van oesters is bij Schmidt Zeevis. Tijdens de eerste negen maanden opende Flo ruim 1.500 flessen champagne en 5.500 flessen Menetou-Salon.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.