Spectaculaire plannen Bocuse in Japan

Spectaculaire plannen Bocuse in Japan

Paul Bocuse heeft grote plannen in Tokio. De 81-jarige Franse kookopa, sinds 1965 onafgebroken in Frankrijk in het bezit van drie Michelinsterren, wil maar liefst acht zaken openen in de Japanse hoofdstad.

Dat vertelt Bocuse in de nieuwe uitgave van het culinaire magazine Bouillon. ‘Ik sta op het punt om acht zaken in Tokio te openen. Dit jaar vier. De grootste, die in het Museum voor Moderne Kunst, heeft 280 couverts. Er komt er ook een vlakbij Alains Beige (collega-topkok Alain Ducasse, red.) in het Ginza kwartier’, zo meldt Bocuse.

Ook Alain Ducasse, waarmee Bouillon een tweegesprek voerde, heeft grote plannen. ‘In Parijs gaan we na Benoit en Le Lyonnais verder met Rech, het visrestaurant uit 1925, met San Regis in New York, met Dorchester in Londen, met een tweede bakkerij in Tokio en Le Jules Verne in de Eiffeltoren’.

Ducasse vervolgt: ‘Daar gaan we uit van een omzet van 22 miljoen, net als de Mix in Las Vegas. We hebben nu 1350 man in dienst en zetter meer dan 100 miljoen om’.

Zie ook:

Paul Bocuse start fastfoodzaak