Sterzaak 't Raethuys volledig verbouwd

Sterzaak 't Raethuys volledig verbouwd

Sterrestaurant 't Raethuys in Wateringen heeft een megaklus achter de rug. Het restaurant met de pas 26-jarige topkok Niven Kunz is in slechts zeven weken tijd volledig verbouwd.

Alles is nieuw, zo laat Kunz twee dagen voor de officiële opening weten vanuit het restaurant waar op de achtergrond nog hard aan het werk zijn. Zaterdag 1 september wordt de zaak op feestelijke wijze door burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland verricht.

‘Het interieur is nieuw, de keuken uitgebreid, de ingang veranderd, de bar en toiletten verplaatst. Echt alles is nieuw in het restaurant. Er ligt een mooie houten vloer in. Verder is er veel natuursteen gebruikt. En zijn er twee grote wijnkasten geïnstalleerd, een voor wit en een voor rood’, vertelt een dolenthousiaste Kunz.

Het restaurant bestond uit diverse verschillende ruimtes. Niet echt handig, zo vond Kunz. Daarom heeft het bedrijf met de grondige verbouwing meer samenhang gekregen. Het aantal couverts is door de verbouwing licht gedaald van 56 naar vijftig.

Niven Kunz behaalde op zijn 24ste al een Michelinster. Hij is daarmee de jongste sterhouder van het ons land. Restaurant ’t Raethuys heeft naast een Michelinster vijftien punten in GaultMillau. In restaurantgids Lekker staat het op de drempel van de top-100.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.