Aan de Poel op één in Telegraaf

Aan de Poel op één in Telegraaf

Restaurant Aan de Poel in Amstelveen is het beste restaurant van de 150 bezochte zaken in 2008 volgens De Telegraaf-rubriek Tafelen met Ton. Tweede in de top-10 staat het Amsterdamse Le Restaurant van de in Nederland teruggekeerde topkok Jan de Wit.

De maker van Tafelen met Ton, Ton de Zeeuw, stelt dat de Telegraaf Top 10 niet de absolute hitlijst van Nederland is maar een keuze uit de restaurants die het afgelopen jaar in de rubriek Tafelen met Ton zijn bezocht.

Aan de Poel van chef-kok Stefan van Sprang en sommelier Robert Veuger staat op één. Le Restaurant van patron-cuisinier Jan de Wit staat op twee. De Wit keerde begin dit jaar terug naar Nederland nadat hij enkele jaren geleden was vertrokken naar Zuid-Frankrijk.

Derde in de ranglijst staat ’t Veerhuis in Wolphaartsdijk, gevolgd door Le Marron in Malden en Charlotte in Abcoude. De top-10 wordt compleet gemaakt met Las Palmas (Rotterdam), Lakes (Hilversum), ’t Schulten Hues (Zutphen), Allemangsgeest (Voorschoten), The French Café (Amsterdam).