Michel van der Kroft wint kinderkookwedstrijd

Michel van der Kroft wint kinderkookwedstrijd

Michel van der Kroft, chef-kok van Restaurant 't Nonnetje in Harderwijk, heeft op 17 oktober de 'Kinderster 2009' gewonnen. Dit is een Harderwijkse kinderkookwedstrijd in het kader van de kinderboekenweek 2009.

Van der Kroft maakte het winnende gerecht: ‘Frietjes van courgette in een eetbaar puntzakje met een luchtige worteltjesmayonaise’. Hij had daarbij gebruik gemaakt van biologische groenten om de nadruk te leggen op lekker én gezond eten. ,,Met mijn gerechtje wilde ik de kinderen graag laten zien dat lekker koken ook heel gezond kan zijn. De kids waren zo enthousiast over mijn gerechtje dat er gevraagd werd om méér.”

De opdracht was het bereiden van een amuse op basis van groenten. De jury bestond uit 20 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar oud. Zij moesten de amuses, die terplekke door de chefs werden bereid, beoordelen op smaak, presentatie en originaliteit.

Vijf chefs van restaurants uit Harderwijk streden in de Kinderster in Plantage Boekhandel Hartman in Harderwijk. De deelnemende restaurants waren ’t Nonnetje, Basiliek, Bouillabaisse, Ratatouille en

De Eetkamer.

De tweede plaats was voor Restaurant Basiliek. Bistro Bouillabaisse eindigde als derde.