Cordial treedt toe tot Alliance

Cordial treedt toe tot Alliance

De Alliance Gastronomique maakt op maandag 30 november de mutaties in haar ledenbestand bekend. Eén nieuw lid is al uitgelekt: Cordial in Oss ziet een ...

Cordial-eigenaar Jelle van Gangelen kan of wil het lidmaatschap van zijn restaurant niet bevestigen, maar Alliance-voorzitter John Beeren laat weten dat het wel degelijk zo is.

‘Het is net als bij Lekker: het is pas waar als wij het zeggen op 30 november, maar Cordial komt er inderdaad bij’, aldus Beeren.

Van Gangelen zegt van niets te weten. ‘Wij zeggen al jaren dat we graag bij de club zouden horen. En ik spreek regelmatig met mensen van Alliance, het blijft een klein wereldje. Maar ik weet van niets. Als Beeren dit zegt, is dat zijn verantwoordelijkheid, ik wacht zijn telefoontje af.’

Mutaties

Eerder dit jaar week het samenwerkingsverband voor één keer van haar standaard af, en liet halverwege dit jaar het nieuwe restaurant van Niven Kunz, Niven, al toe. Ook Paul van Staveren behield na de verhuizing van Blokzijl naar Emmeloord zijn lidmaatschap. Dit zal over twee weken officieel bevestigd worden, net als de andere mutaties.

Het faillissement van La Vilette in Rotterdam zal hoogst waarschijnlijk tot gevolg hebben dat de zaak uit het ledenbestand wordt geschrapt, ook al is er een doorstart onder een andere eigenaar. Ook Kasteel Wittem, dat deze zomer voorgoed de deuren sloot, is lid-af.

Voormalig lid De Hoefslag zal in ieder geval niet terugkeren in de gelederen van de Alliance Gastronomique. Jarenlang was de zaak in Bosch en Duin lid, totdat Johan Neppelenbroek het restaurant twee jaar geleden kocht. De huidige eigenaar Karl van Baggem geeft aan regelmatig benaderd te zijn voor toetreding, maar zegt er voorlopig geen gehoor aan te geven.

Meer nieuws over de Alliance Gastronomique:

Meer nieuws over Cordial: