Van der Kroft nieuwe eigenaar Jozua's Hoorn

Van der Kroft nieuwe eigenaar Jozua's Hoorn

Patrick van der Kroft, de broer van sterrenchef Michel van der Kroft van 't Nonnetje in Harderwijk heeft het failliete restaurant Jozua's in Hoorn gekocht. Patrick van der Kroft is nu nog chef-kok van restaurant Vis in Hoorn dat in mei van dit jaar is geopend.

Daarvoor was hij elf jaar chef-kok van Brasserie van Baerle in Amsterdam. Patrick van der Kroft wil de zaak met ingang van 1 maart 2010 heropenen na een verbouwing. Op de gevel komt de naam Restaurant Van der Kroft. Zijn partner, Tamara Houweling, neemt de bediening voor haar rekening.

Zij wekte onder meer bij sterrestaurant Apicius** in Bakkum, bij de Posthoorn* in Monnickendam en bij Jozua's.

Jeune Restaurateur

De voormalige eetgelegenheid van Jozua Jaring werd op 21 oktober van dit jaar failliet verklaard. Hij was aangesloten bij Jeune Restaurateur.

De eetgelegenheid van Jaring stond bekend als veelbelovend. 'Ik heb wel een bib gourmand in de nieuwe gids, maar mijn restaurant bestaat niet meer.' De chef gaat niet bij de pakken neerzitten en heeft per 1 december nieuw werk. 'Ik ga weer in loondienst bij Het Hof van Alkmaar.'

Ab Hannema, eigenaar van Vis en tevens van De Hoornse Kogge verliest in korte tijd twee belangrijke pionnen in zijn bedrijf. Chef van de Hoornse Kogge is met ingang van 1 december begonnen bij 't Nonnetje in Harderwijk. Patrick van der Kroft blijft waarschijnlijk tot eind januari werken voor Restaurant Vis.