Sterkok wil wereldrecord Wind overtreffen

Sterkok wil wereldrecord Wind overtreffen

Ster- en Meesterkok Michel van der Kroft doet op 30 maart in Wijk aan Zee een gooi naar het wereldrecord om de grootste kookles ooit. Hij wil daarmee het huidige record van Pierre Wind overtreffen.

Van der Kroft , chef-kok bij ‘t Nonnetje in Harderwijk, wil aan 500 mensen tegelijk kookles geven en zo in het Guiness Book of records terecht komen. Nu is het record in handen van televisiekok Pierre Wind. Op 25 september 2008 gaf hij aan 382 mensen een workshop bij groothandel De Kweker in Amsterdam.

De Meesterkok uit Harderwijk heeft voor zijn recordpoging de samenwerking gezocht met Raymond Groot van Kookstudio Lekker Koken.n in Zwaag en Helioskoop, een stichting van scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs. De gooi naar het wereldrecord is onderdeel van een studiedag waar 500 mensen op af komen.

Samen met Van der Kroft bereiden de deelnemers aan de kookles een panzanella. Dit is een Toscaanse maaltijdsalade. De recordpoging vindt plaats in de sporthal van Heliomare. Deze wordt omgeturnd in een grote keuken en restaurant.