Unilever presenteert 'nieuwe Escoffier

Unilever presenteert 'nieuwe Escoffier

Voedingsmiddelenfabrikant Unilever Food Solutions heeft op maandag 11 januari op de Horecava het boek 'De essentie. De hedendaagse keuken' gepresenteerd.

Rob Peters, directeur van UBF, reikte het eerste exemplaar van het culinaire boek uit aan Patrick van Zuiden, voorzitter van Jeunes Restaurateurs D’Europe in Nederland (JRE). De restaurateur liet weten blij te zijn met deze ‘’nieuwe Escoffier’’ waarbij hij verwees naar het klassieke handboek.

,,Ik durf het best zo te noemen. Ik sta niet meer in de keuken en ben een buitenstaander.’’ Volgens de voorman van JRE is het kookboek van Unilever een uitkomst voor koks die graag willen weten hoe ze producten met moderne apparaten als de roner willen bereiden. ,,Veel jonge koks werken met Escoffier maar er komt geen magnetron in voor.’’

Het boek ‘De essentie. De hedendaagse keuken’ kost 99 euro en telt maar liefst 400 pagina’s en beschrijft de moderne kooktechnieken die de kok van tegenwoordig na de Spaanse keukenrevolutie onder leiding van Ferran Adrià toepast. Verschillende sterrenkoks uit België en Nederland hebben er aan mee gewerkt.

,,We willen graag de solutionprovider voor de horeca zijn’’, motiveerde de directeur van het voedingsconcern de keuze voor het samenstellen van het culinaire handboek. Koks kunnen het boek als tool in hun keuken gebruiken. Auteur is de Belg Jean-Pierre Gabriel. Wout Bru, Belgische sterrenkok die meewerkte aan het boek, classificeerde De essentie als ‘’een speelboek voor chefs.’’