Wijnhuis Zwolle komt met eerste witte Glühwein

Wijnhuis Zwolle komt met eerste witte Glühwein

Arjan Broekman, vorig jaar meest markante horecaondernmer, komt dit jaar weer met iets nieuws: witte glühwein. Het Wijnhuis is volgens hem de eerste ...

'Het is een lekkere, makkelijk drinkbare wijn', laat Broekman weten. 'Hij is in alcohol en calorieën een stuk lichter dan de rode en hij behoudt zijn fruitige smaak, ook nadat hij is verwarmd. De witte glühwein blijft dus lekker fris in tegenstelling tot de wat lompere rode.'

Gasten kunnen de wijn vanaf een december bestellen. Vanaf die dag presenteert hij ook zijn nieuwe wijnkaart, met keuze uit meer dan tweehonderd variaties. 'Het zijn de meest originele, unieke en rare wijnen.'

Broekman kwam de wijn op het spoor toen hij met een Wijnhuismedewerker bij producenten uit het Moezelgebied op bezoek was. 'Iemand wees me op deze wijn en ik heb direct wat flessen meegenomen.'

'Ik vind het leuk om mijn gasten te verrassen. En de nieuwe opzet die we straks hebben, is een hele uitdaging. Ik denk dat we voor kenners en leken straks een hele aantrekkelijke kaart hebben.'

Bekijk hieronder ook een video van Broekman en zijn glühwein. Bron video: zie.nl.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.