Steeds vaker terras bij sterzaken

Steeds vaker terras bij sterzaken

De trend dat steeds meer gasten buiten willen eten dringt langzaam maar zeker ook door in het segment van de toprestaurants.

Recent heeft sterrestaurant Vinkeles in het Dylan-hotel in Amsterdam vier terrastafels gecreëerd. Deze bevinden zich in de binnentuin aan de achterkant van het restaurant.

Executive chef Dennis Kuipers laat weten dat de tafels worden ingezet om het apéritief te gebruiken en op hele mooie avonden voor diners. 'Op deze manier willen we toch, op kleine schaal, aan de vraag voldoen om buiten te eten van de Vinkeles kaart.'

Dit voorjaar stelde sterrrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort haar terras open voor à la carte-eters na enkele aanpassingen. Zo is de routing erop afgestemd, zijn er meerdere kassapunten op het terras om snel de bestellingen in te voeren en is het team van de bediening uitgebreid zodat de gerechten snel vanuit de keuken naar het terras kunnen worden gebracht.

Grootste risicofactor bij topkeukens om hun gerechten in de open lucht te serveren is dat de gerechten hun kwaliteit verliezen of te snel af koelen.

» Bekijk hier de complete Terras Top 100

De beste voorbereiding op het terrasseizoen

Van maart t/m juni gaan mystery guests en vakjuryleden – ervaren horecaondernemers en oud-winnaars – op pad om honderden terrassen te bezoeken.Ze letten op alles wat telt voor je gasten: hoe word je welkom geheten, is het terras netjes, hoe goed kent het team de kaart? Na afloop krijg je een helder rapport met scores en tips waar je echt wat aan hebt. En natuurlijk maken we de 100 beste terrassen bekend tijdens een knallende uitreiking!
Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.