Nieuwe reeks 'Topchef' 28 februari van start

Nieuwe reeks 'Topchef' 28 februari van start

Vanaf maandag 28 februari staat in de vooravond van RTL 5 een nieuwe reeks 'Topchef' op het menu. Werd in de vorige serie gezocht naar de 'Beste amateurkok van Nederland', nu gaat het om jong professionals.

Het programma staat weer onder leiding van Robert Kranenborg. Diegene die hij tot winnaar verkiest, wint een baan als chef de partie in een gerenommeerd restaurant. Welk restaurant dit is, wil RTL niet bekend maken.

De eerste week van ‘Topchef’ staat in het teken van een groots opgezette voorronde. 128 Kandidaten moeten zichzelf in korte tijd bewijzen tegenover Kranenborg en Jaspers, waarna er aan het einde van de week nog 64 ‘chefkoks in spe’ over zijn. Zij gaan twaalf weken lang de culinaire strijd met elkaar aan.

Ook in deze serie worden Kranenborg en Jaspers bijgestaan door diverse Nederlandse chefs, die stuk voor stuk één of meerdere Michelin-sterren op hun naam hebben staan.

Margo Reuten

De topchefs die hun medewerking hebben toegezegd zijn Margo Reuten, Onno Kokmeijer, Jonnie en Therese Boer, Jacob Jan Boerma, Ron Blaauw, Lucas Rive, Nico Boreas, Erik van Loo, Mario Ridder en Martin Kruithof.

Een van de kandidaten die de voorronde weet te overleven is in ieder geval Jeffrey Schoonderwal van 't Nonnetje in Harderwijk.