Half september moet Schulten Hues & Friends open zijn. Het restaurant komt in een eeuwenoude kelder van het hotel en telt zo’n veertig couverts. Het foodconcept heeft als doel ‘betaalbaar culinair genieten’ en wil een breed publiek kennis laten maken met culinaire hoogstandjes van Nederlandse bodem.
‘We werken al jaren prettig samen met het hotel’, stelt chef-kok Peter Gast van ’t Schulten Hues. ‘Een tijd geleden zijn we gaan praten over het bundelen van de krachten op het gebied van food & beverage. Daarnaast hadden we altijd een wens om een tweede zaak te starten. Nu kan dat, pal tegenover ons restaurant’.
Gast heeft zijn voormalige souschef Rinaldo van Berlo aangetrokken als kok voor Schulten Hues & Friends. Gast: ‘In het restaurant plaatsen we een inductieplaat waar de voor- en nagerechten worden gemaakt. Verder is het mogelijk dat gasten aan de bar gerechten van de kaart kunnen bestellen als amuse, halve of hele porties. Een driegangenmenu willen we in de markt zetten voor 34 euro’.
De kaart van Schulten Hues & Friends gaat zestien gerechten bevatten. Vier klassiekers uit eigen keuken worden aangepast in brasseriestijl. De twaalf andere gerechten worden bedacht door bevriende topkoks. Welke dat zijn, kan Gast nog niet vertellen.
‘We zijn nog niet met iedereen rond. Maar dat zal op korte termijn kenbaar worden. Het idee is om deze koks actief te promoten in Schulten Hues & Friends. Daarnaast biedt de brasserie een mooie instap voor ons sterrestaurant, waar me ongewijzigd mee doorgaan’, aldus Gast.
De start van Schulten Hues & Friends betekent dat het Gravenhof in Zutphen zich een waar culinair plein mag noemen. Naast het sterrestaurant, Brasserie 6 van Eden Hotel Zutphen en straks Schulten Hues & Friends, is sinds een half jaar de culinaire winkel Gast-ro Deli gevestigd. Verder beschikt ’t Schulten Hues over een kookstudio waar regelmatig workshops worden gehouden.