Sterzaak Tout à Fait in Maastricht start bistrot

Sterzaak Tout à Fait in Maastricht start bistrot

Sterrestaurant Tout à Fait in Maastricht krijgt een zusje. In het jaar dat de Limburgse eetgelegenheid het 12,5-jarig bestaan viert, opent ...

De opening van de tweede zaak voor patron-cuisinier Bart Aussems van sterrestaurant Tout à Fait in Mastricht wordt gemeld door Dichtbij.nl Maastricht. Het gaat om een laagdrempelige bistrot waar alles draait om Boeuf la Roche, een scharrelrund dat graast in de Belgische Ardennen rond de plaats St. Vith.

Op twee niveaus zaak runnen

De nieuwe eetgelegenheid opent in het pand naast het met één Michelinster bekroonde restaurant Tout á Fait, tegenwoordig ook bekend als TAF, in de St. Bernardusstraat en is vanaf 1 september operationeel. ‘Culinaire perfectie, eenvoudig maar goed, gekoppeld aan Franse eenvoud en betaalbaarheid’, aldus Aussems tegenover Dichtbij.nl.

Het idee ontstond toen bekend werd dat het pand van de buurman te koop was. Aussems zag mogelijkheden om op twee niveaus een zaak te runnen. Hij zegt daarover in het artikel: ‘We draaien goed, maar zitten niet op alle dagen vol. Bijkomend voordeel is dat de koks in mijn keuken stuk voor stuk chefwaardig zijn. Als je het op die manier een beetje uitkient, kun je heel ver komen.’

Eén vleessoort centraal

Om met zijn nieuwe zaak wel iets te kunnen toevoegen aan het culinaire aanbod in Maastricht, heeft Aussems ervoor gekozen om één vleessoort centraal te stellen. Tegen Dichtbij.nl zegt hij daarover: ‘Dry-aged vlees van Boeuf la Roche, een prachtig rund dat graast in de Belgische Ardennen. In de nieuwe eetgelegenheid verrijst een rijpingskast, zodat de gasten kunnen zien dat ze met een speciaal vlees te maken hebben.’

Ook voor niet-vleeseters

De nieuwe bistrot is echter ook zeer geschikt voor gasten die liever geen vlees eten. Aussems: ‘We hebben ook diverse andere bistro-klassiekers op de kaart staan, zoals gebakken sliptongetjes, bisque van kreeft en een half dozijn oesters.’

De wijnkaart is Frans, met één uitzondering, weet Dichtbij.nl: de Apostelhoeve in Maastricht. Half september wordt de opening van de zaak groots gevierd.

Foto: website Alliance Gastronomique

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.