Paul van de Bunt** nu ook Meesterkok

Paul van de Bunt** nu ook Meesterkok

Paul van de Bunt is de nieuwste Meesterkok. De tweesterrenchef van restaurant De Leuf in Ubachsberg legde de proeve van bekwaamheid donderdag 6 september met goed gevolg af onder het oog van de examinatoren Cees Helder, André van Doorn en Carsten Klint.

‘Ik zit al een flinke tijd in het vak en ben de jongste niet meer, op deze manier hoop ik een voorbeeld te zijn voor de jonge generatie’, verklaarde tweesterrenchef Paul van de Bunt de reden om het traject naar de Meesterkoktitel in te gaan.

Donderdag 6 september kreeg hij in zijn Limburgse restaurant De Leuf in Ubachsberg bezoek van de examencommissie, die bestond uit de Meesterkoks Cees Helder en André van Doorn en Carsten Klint namens het SVH.

Driegangenlunch en zevengangendiner

‘Dat begon met een rondgang door de zaak en een vraaggesprek’, aldus Van der Bunt over zijn examendag. ‘Gevolgd door een lunch, waarbij we drie voor-, drie hoofd- en drie nagerechten serveerden. ’s Avonds hebben we een zevengangendiner bereid en daarbij mochten geen gerechten zitten die we ’s middags al hadden geserveerd.’

Tot gezonde spanning leidde dat nog wel, verklapt de tweesterrenchef. ‘Ook voor het team, want er wordt op je gelet en je doet met zijn allen je best. Rond de klok van 1.00 uur deelde de examencommissie mee dat ik de proef met goed gevolg had afgerond. Het was een lange en intensieve dag.’

Inauguratie in november

De officiële inauguratie vindt plaats in november. Van der Bunt: ‘Dat wordt een zondag. De eerste voorbereidingen zijn gestart. Ik heb wel een idee over wie mijn beëdiging gaat doen, maar dat moet nog worden kortgesloten.’