Topchef Paul van Staveren stapt in maaltijdenservice Doortje Kookt

Topchef Paul van Staveren stapt in maaltijdenservice Doortje Kookt

Voormalig sterchef Paul van Staveren is deze maand gestart met Doortje kookt. Hij kookt ambachtelijke maaltijden die aan huis worden bezorgd en online te bestellen zijn.

Paul van Staveren heeft een nieuwe uitdaging: hij ontwikkelt recepturen en bereidt gerechten voor Doortje Kookt. Dit is een maaltijdservice voor mensen die geen zin of tijd en hebben om te koken. De maaltijden zijn volgens de initiatiefnemers van Doortje Kookt vers, gezond duurzaam en vooral bereid van regionale producten.

Klapstuk

Op de site valt te lezen dat Doortje net als thuis kookt.  Op het menu staan hustpot met klapstuk en kalkoenfilet met kerrie. 'Wij maken bij geen van onze maaltijden gebruik van houdbaarheid verlengende technieken, zoals bijvoorbeeld pasteurisatie.'

Lid

Doortje kookt werkt met een lidmaatschap systeem, waarbij de klant via een eigen account op de website kan bestellen. Wie lid wordt van Doortje ontvangt iedere week minimaal drie ambachtelijke maaltijden thuis.

Ster

Van Staveren kookte tot medio 2013 in Emmeloord. Zijn restaurant dat een Michelinster had, moest op slot na een reeks van problemen met onder meer de lekkende watertoren.