Weer geen derde Michelinster voor Noma

Weer geen derde Michelinster voor Noma

Restaurant Noma in Kopenhagen, volgens kenners al jaren een van de beste restaurants ter wereld, is in de nieuwe Michelingids 'Nordic Cities' op twee sterren blijven staan. Kopenhagen blijft met Noma en Geranium op twee tweesterrenrestaurants staan.

In de nieuwe Michelingids 'Nordic Cities' zorgen met name nieuw opgenomen steden voor extra sterren. Zo groeit de Deense stad Aarhus van nul naar drie restaurants met een Michelinster. Hetzelfde is gebeurd in de Zweedse stad Malmö.

Wat verder opvalt is dat restaurant Oaxen Krog uit Stockholm naar twee sterren gaat. Daarmee krijgt Stockholm in totaal drie restaurants met twee Michelinsterren. In Oslo en Helsinki zijn geen noemenswaardige stermutaties te melden.

De tweede stad van Zweden, Göteborg, maakt een behoorlijke culinaire opmars, getuige de nieuwe Michelingids. In de havenstad steeg het aantal restaurants met een ster van vier naar zes.

Drie restaurants verloren hun ster. Postres in Helsinki, Bagatelle in Oslo en F12 in Stockholm. Deze restaurants hebben de afgelopen tijd hun deuren gesloten.