Henrice Dijks chef van Bistro 't Gerecht

Henrice Dijks chef van Bistro 't Gerecht

Henrice Dijks verruilt per 1 maart 2015 sterrestaurant Herberg onder de Linden in Aduard voor Bistro 't Gerecht in Groningen.

Dijks gaat aan de slag als executive chef en geeft leiding aan de keukenbrigade van Bistro 't Gerecht. Hij neemt de plaats in van Gerlof Castelijn. Bistro 't Gerecht maakt onderdeel uit van NH Hotel Group en is samen met NH Hotel De Ville gesitueerd in twee historische panden in het centrum van Groningen.

Voorheen heeft Dijks als souschef gewerkt voor verschillende Michelinrestaurants, waaronder Herberg onder de Linden in Aduard en restaurant De Echoput, beiden bekroond met een Michelinster.

Kick

De nieuwe executive chef ziet de samenwerking vol enthousiasme tegemoet: 'Het is een geweldige kans en een enorme kick, omdat gasten nu voor mijn smaken gaan komen. Onze stijl wordt gevormd door ervaring en kennis, er wordt met smaak gekookt, met de technieken en combinaties van nu. Luister naar de natuur. Het seizoen bepaalt wat wij koken en kunnen creëren.'

Signature

Egbert Brinks, Hotel Director van NH Groningen en NH Hotel De Ville, ziet in Henrice Dijks een goede aanvulling op het huidige team: 'Wij geven hem bij Bistro 't Gerecht de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en de mogelijkheid om zijn eigen signature neer te zetten. Wij zijn erg trots dat Henrice voor ons gekozen heeft en kijken uit naar zijn creaties.'

Horeca top 100

't Gerecht heeft in de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand en twaalf Gault Millau punten ontvangen. Sinds twee jaar behoort het restaurant bij de 500 Beste Restaurants van Nederland volgens het tijdschrift Lekker.
NH Hotel Group maakt deel uit van de horeca top 100 van grootste merken en bedrijven van Misset Horeca. Vorig jaar stond de groep op plaats 14.