Hermanides verkoopt Odeon aan eigenaar Panama

Hermanides verkoopt Odeon aan eigenaar Panama

Odeon heeft een nieuwe eigenaar. De Amsterdam Village Company van Paul Hermanides heeft het voormalige club-restaurant is voor €3,3 miljoen verkocht aan Nedstede, eigenaar van ondermeer club Panama en het College Hotel.

Odeon krijgt een nieuwe, verrassende invulling. Dat zegt eigenaar en miljonair Michael van de Kuit in Het Parool. 'Maar het wordt hartstikke leuk. Odeon krijgt een brede horecafunctie, waarbij we de lange geschiedenis in acht nemen.'

Die historie begon al in 1609, het bouwjaar. In 1838 opende onder de naam Odeon een concertzaal de deuren onder toeziend oog van koning Willem I. Daarna was het een jazzclub en weer later een danceclub.

Ricardo's

Vorig jaar verbouwde Hermanides de discotheek nog om deze nieuw leven in te blazen, maar dat mocht niet baten. Het souterrain was net weer een paar jaar in gebruik als restaurant Ricardo's van Ricardo van Ede. Deze moest eind 2014 het veld ruimen toen bekend werd dat AVC het pand en de exploitatie wilde verkopen.

Hotel Arena

Volgens Quote betaalde Van de Kuit met Nedstede €3,3 miljoen voor pand en exploitatie aan AVC. Hermanides wil dat geld onder meer gebruiken om Hotel Arena op te knappen, zei hij eerder.

Nedstede heeft buiten Odeon en Panama ook het Amsterdamse College Hotel (exploitatie is in handen van Corendon), een aantal winkelpanden op de PC Hooftstraat en club Eden op Ibiza.

Horeca Top 100

De Amsterdam Village Company staat met een omzet van €15,7 miljoen op plek 61 in de Misset Horeca Top 100 van Grootste Bedrijven en Merken.