Korianders stopt, Zoelensche Brug weer open

Korianders stopt, Zoelensche Brug weer open

Chef-kok Jeffrey Schoeman en gastvrouw Cindy Schoeman stoppen met hun huidge restaurant Korianders in Rhenen en gaan door met Restaurant De Zoelensche Brug in Zoelen. De voormalige eigenaren van De Zoelensche Brug sloten de deuren van hun zaak in december vorig jaar. Schoeman heropent het horecabedrijf op 3 april.

Ze stoppen met Korianders in Rhenen, deze zaak krijgt een nieuwe uitbater en daarmee een nieuwe invulling. Korianders werd meerdere malen tot beste deelnemer aan de Restuarantweek uitgeroepen. Korianders is in de huidig vorm nog tot 29 maart open.

Bij De Zoelensche Brug komt zeker aan aantal klassiekers op de kaart, zoals zeetong en steak tartare. Maar wel met een moderne twist. 'Dat lijkt me een mooi eerbetoon aan de eerdere eigenaren Nel en Jan Keij, aldus Schoeman. April zal een overgangsmaand zijn, waarbij De Zoelensche Brug 5 dagen per week geopend is. Vanaf mei is de zaak 6 dagen per week open vanaf 11.00 uur en alleen op maandag gesloten.

Laatste avondmaal
De Zoelensche Brug verkeert in prima staat, maar de kersverse eigenaren wel een aantal zaken vernieuwen. De financiering hiervoor wordt via crowdfunding gevonden. Enerzijds kunnen particuliere investeerders een deel financieren vanaf 500 tot 5.000 euro. Anderzijds worden ook de trouwe gasten van Korianders benaderd. Cindy Schoeman: 'We bieden gasten een Laatste Avondmaal bij Korianders in het laatste weekend. Ze betalen op die avond dan ook alvast voor een Eerste Avondmaal bij De Zoelensche Brug. Gasten kunnen zelf beslissen wanneer ze in het komende jaar dat eerste bezoek brengen. Zo willen we ook onze bestaande gasten meenemen in deze nieuwe stap.'