Zoektocht gestart naar beste Italiaan

Zoektocht gestart naar beste Italiaan

Het tijdschrift Italië Magazine is op zoek naar een opvolger voor restaurant Segugio als beste Italiaanse restaurant van Nederland. Segugio uit Amsterdam won deze jaarlijkse strijd in 2014. De wedstrijd gaat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvinden.

Voor de vijfde keer organiseert Italië Magazine de verkiezing Restaurant van het Jaar. Vanaf dit moment kunnen restaurateurs zich inschrijven. Daarnaast kunnen ook lezers hun favoriete restaurant nomineren op www.italiemagazine.nl.

In het zomernummer van Italië Magazine, dat begin juli verschijnt, wordt een shortlist van tien genomineerde restaurants bekendgemaakt, waaruit een deskundige jury de winnaar zal kiezen. Ook kunnen lezers hun favoriet kiezen voor de publieksprijs. In 2014 won Villa Rozenrust uit Leidschendam deze prijs.

Reportage
Zowel de juryprijs als de publieksprijs wordt tijdens een feestelijke prijsuitreiking in september aan de winnaars overhandigd. De winnaar van de juryprijs ontvangt naast de award en ruime publiciteit via diverse media, ook een uitgebreide reportage in het winternummer van Italië Magazine. Restaurants kunnen worden aangemeld tot 26 mei.

De criteria om mee te mogen dingen naar deze prijs zijn:
-   De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn.
-   De kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten.
-   De keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.