Vermaat heropent Brasserie Engels

Vermaat heropent Brasserie Engels

Brasserie Engels aan het Stationsplein in Rotterdam gaat komend weekend weer open. De Vermaatgroep is de nieuwe exploitant van de horecazaak. Chef Joris Bijdendijk van Restaurant Rijks in Amsterdam - ook van Vermaat - hielp mee met het ontwikkelen van de kaart en zal chef Gert Hamoen de eerste twee weken bijstaan.

Engels bestaat al sinds 1884 in Rotterdam en pas een half jaar geleden heeft de familie Engels moeten besluiten de zaak in het Groothandelsgebouw te verkopen. De bouwwerkzaamheden rondom het Centraal Station van Rotterdam hielpen de zaak niet om de omzet op peil te houden.

Vermaat schakelde interieurontwerper Paul Linse in voor de verbouwing. Hij was eind vorig jaar ook verantwoordelijk voor de inrichting van Restaurant Rijks in Amsterdam van Vermaat. De vergaderruimtes op de verdiepingen boven Brasserie Engels zijn in handen van The Office Operators. Voor eten en drinken voor de vergadergasten wordt de brasserie weer ingeschakeld. General manager van Engels is Ben de Ruijter.

Engels is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch, brunch, borrel en diner. De zaak is elke dag vanaf 8 uur ;s ochtends open tot middernacht of erna (in het weekend).

Vermaat is van oorsprong cateraar in ziekenhuizen en bedrijfskantines. Het bedrijf verzorgt echter ook bijvoorbeeld de horeca in Artis, een deel van Ziggo Dome en exploiteert sinds kort Restaurant Rijks in Amsterdam waar sterchef Joris Bijdendijk achter de kachel staat.