Drie nieuwe leden voor Fryslân Culinair

Drie nieuwe leden voor Fryslân Culinair

Fryslân Culinair, een samenwerkingsverband van restaurants in Friesland, heeft er drie nieuwe leden bij. Het gaat om 't Golfje op Terschelling, hotel-brasserie Om de Noord op Schiermonnikoog en Leafe Sawntjin in Hijum. Met de nieuwe toetreders ligt het aantal FC-restaurants op dertien.

Met de komst van de nieuwe leden zijn alle Friese Waddeneilanden binnen het collectief vertegenwoordigd. Restaurant Nobel op Ameland en Het Armhuis op Vlieland zijn al bij Fryslân Culinair aangesloten.

Fryslân Culinair
Het in 2000 opgerichte samenwerkingsverband van Friese restaurants, hoopt de komende twee jaar uit te kunnen breiden. In totaal wil het zestien á zeventien leden hebben.

Voorzitter Bea Brouwer is enthousiast over de uitbreiding: 'De zaken bieden kwaliteit, ambiance en gastheerschap. Ze vormen een welkome versterking voor onze club, die de Friese keuken uitdraagt en streekproducten afneemt en promoot.'

Producten
Fryslân Culinair heeft een eigen label in het leven geroepen om producenten van streekproducten goed op de kaart te zetten. De eigenaren mogen op hun producten het FC-label voeren. Volgens Brouwer is dat promotie voor de betreffende producent, maar ook voor de keukens die de producten verwerken in gerechten.

Korting voor pashouders 
De culinaire club heeft ook een eigen leden-pas. Het aantal pashouders ligt nu op 120. Fryslân Culinair wil het aantal in de toekomst vergroten. Daarnaast krijgen pashouders voorrang bij reserveringen en krijgen ze tien procent korting in de FC-restaurants.