Le Garage van Joop Braakhekke bestaat 25 jaar

Le Garage van Joop Braakhekke bestaat 25 jaar

Restaurant Le Garage in Amsterdam bestaat 25 jaar. Vanwege het jubileum van de eetgelegenheid van Joop Braakhekke verschijnt op 11 april een speciaal boek.

Braakhekke startte in 1990 restaurant Le Garage. 'Ontworpen door de vermaarde architect Cees Dam werd het een theatraal spiegelpaleis dat na 25 jaar te boek staat als een instituut', aldus Braakhekke, die naast 25 jaar Le Garage ook 50 jaar actief is in het vak.

Le Garage en het naastgelegen En Pluche wordt inmiddels operationeel geleid en aangestuurd door mede-eigenaar en sommelier Erwin Walthaus. Braakhekke laat weten te fungeren als adviseur. Vanwege het jubileum komt Braakhekke met het boek 'Le Garage – 25 jaar – het instituut'.

Braakhekke laat weten dat het boek kenschetst dat Le Garage als een instituut dat door vakmanschap gedreven wordt. Het restaurant, zijn gasten, de gerechten en de wijnen geven de lezer een inkijk in het culinaire theater Le Garage. Het boek verschijnt op 11 april.

Volgens Walthaus is 25 jaar Le Garage een mijlpaal. 'De grote artiesten der aarde aten in Le Garage, talloze captains of industry gaven er acte de présence en beroemd werd ook De Herenclub, Adriaan van Dis en Cees Nooteboom die onder het genot van een goed glas wijn en een heerlijk maaltijd over het leven filosofeerden', aldus Walthaus.