Restaurant The Duchess komt in voormalige Kas Bank

Restaurant The Duchess komt in voormalige Kas Bank

Nog voor hotel W opent, zal restaurant The Duchess in het voormalig Kas Bank gebouw in Amsterdam starten. De zaak wil Londense gastvrijheid combineren ...

De naam verwijst naar de verfijning, elegantie en klasse van een hertogin. Daarnaast wordt The Duchess geïnspireerd door de pracht en eminentie uit het tijdperk van de Belle Époque.

The Duchess komt in het voormalig Kas Bank gebouw in Amsterdam, waarvan eind vorig jaar bekend werd dat het bij het W hotel getrokken wordt. Het pand is eigendom van Europe Hotels Private Collection (EHPC), de exploitatie van The Duchess is van 'serial-entrepreneur' Yossi Eliyahoo. Hij legt uit: 'De race voor kwaliteit heeft geen finish en The Duchess verhoogt hierin de standaard.'

Molteni-kachel
De keuken krijgt de beschikking over een op maat gemaakte Molteni kachel en moderne apparatuur. Het lunch- en dinermenu is geïnspireerd door lichte smaken, kenmerkend voor landen zoals Zuid-Frankrijk en Italië, en beter bekend als de 'Nouveau-Niçoise Cuisine'.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van mediterrane producten zoals artisjok, courgette, citroenen, olijven, tomaten, truffels en een variatie van zeevruchten, vlees en verse pasta's.

Daarnaast is een belangrijke rol weggelegd voor afternoon tea en cocktails. Vooral op die laatste wordt fors ingezet, met internationale bartenders en een ruim assortiment dranken als vermouth, gins, absinth en pastis.

Alice in Wonderland
De centrale hal krijgt een hoog, versierd glazen plafond, zwarte en marmeren details, handgemaakte vloertegels en houten kozijnen. De 'tea lounge', met uitzicht over de Singel, is een knipoog naar de 'Alice in Wonderland tea party' met een overvloed aan theepotten, theekopjes en taartplateaus.

Het ontwerp is van het bekende internationale architectenbureau BK Architecture, dat onder meer betrokken was bij het ontwerpen van hotel Sir Albert, ook van EHPC.