Daalder lanceert mobiel betalen app voor horeca

Daalder lanceert mobiel betalen app voor horeca

Het Nederlandse Daalder lanceert een mobiel betalen app voor onder meer horeca, die niet gekoppeld is aan een bank of creditcardmaatschappij.

Naar eigen zeggen is de e-wallet van Daalder de eerste onafhankelijke betaalapplicatie ter wereld. Gasten kunnen via de app met iedere smartphone bij de kassa van aangesloten winkels en horecazaken betalen.

Ondernemers ontvangen betalingen via de Daalder Webkassa, waarop betalingen realtime zichtbaar zijn. Via het betalingssysteem van Daalder kunnen horeca-eigenaren snel, goedkoop en veilig betalingen ontvangen.

Geen hardware nodig

Daarnaast kunnen ze met het betaalsysteem van Daalder live speciale aanbiedingen naar Daalder-gebruikers sturen. Doordat Daalder de tussenkomst van banken, creditcardmaatschappijen en telecomproviders overbodig maakt en webbased is, hebben ondernemers geen extra hardware zoals speciale pinkastjes nodig.

De Daalder-app is gelanceerd na een pilot waarin honderden consumenten de app hebben kunnen testen bij een selectie Amsterdamse winkels en horeca-gelegenheden, waaronder Headfirst Coffee Roasters, The Coffee Virus, Rederij De Jordaan, Workingspace Seats2Meet Beurs van Berlage, restaurant Daalder, cafe 't Mandje en Sane Salad & Juicebar.

Opmars

Betalen met je mobiel is wereldwijd aan een snelle opmars bezig. Zo kunnen in de VS consumenten al in veel winkels betalen met Google Wallet en Apple Pay en geeft volgens recent onderzoek een grote meerderheid  van de Nederlandse telefoonkopers (87%) aan dat ze bereid zijn om in de toekomst te betalen met hun smartphone.

In Nederland experimenteert tot nu toe naast Daalder alleen de Rabobank met mobiel betalen via dochtermaatschappij MyOrder en PayPal. Maar de Rabobank e-wallet is alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3.

Grote ambities

Uitrollen

Daalder wil het betaalsysteem nu eerst verder in Amsterdam en daarna nationaal uitrollen. CEO van Daalder, Renz Millenaar: 'Het is belangrijk dat er onafhankelijke partijen zijn. Het geeft mensen nu en in de toekomst, als mobiel betalen een nog grotere vlucht neemt, een keuze. Want banken zullen hun product gaan koppelen aan hun rekeninghouders en telefoonleveranciers aan hun telefoon. Wij sluiten niemand uit.'

Ook de horeca-ondernemer heeft volgens Millenaar voordeel van deze onafhankelijke positie. 'Voor transacties via de bank betalen horecaondernemers, vaak zonder dat ze het weten, hoge kosten. Zowel transactiekosten als kosten voor het gebruik van diverse terminals. En over deze kosten trekken banken vaak een vaag rookgordijn op. Het heeft mij letterlijk tweeënhalve dag gekost om alle tarieven te achterhalen en inzichtelijk te krijgen wat horeca-eigenaren nou betalen per pintransactie bij de diverse aanbieders. Als onafhankelijke partij willen wij dat anders doen.'

Daalder is voor gebruikers gratis en draait op zowel Android als IOS.