Pulitzer weg bij Starwood en verbouwt grondig

Pulitzer weg bij Starwood en verbouwt grondig

Hotel Pulitzer neemt per 1 april na 20 jaar afscheid van Starwood en gaat weer als zelfstandig hotel verder. Wel sluit het Amsterdamse hotel aan bij de LVX Collection van Preferred Hotels & Resorts. De komende 9 maanden gaat Pulitzer grondig verbouwen.

Op 31 maart loopt het managementcontract af, en de hoteleigenaren zien meer heil in zelfstandig verder gaan met een soft brand, laat het hotel weten. Dat is gevonden in de LVX Collection van Preferred Hotels & Resorts.

Sinds 1995 maakte Pulitzer, in 2013 winnaar van de Dutch Hotel Award, deel uit van Starwood en sinds 2000 was het hotel verbonden aan het hard brand Luxury Collection.

Forse renovatie

Tegelijk met de overstap maakt het hotel ook de plannen bekend voor een forse renovatie, die ook op 1 april start. De komende 9 maanden wordt het gehele hotel op de schop genomen. Althans, dat is de eerste fase.

Pulitzer zal in tweeën worden gedeeld, waarbij het deel aan de Keizersgracht – met 80 kamers, restaurant en alle meetingzalen – als eerste dicht gaat voor verbouwing. In januari 2016 wordt dat deel geopend en ook de nieuwe huisstijl onthuld.

Daarna start de tweede fase, waarbij de 150 kamers aan de Prinsengracht-kant aan de beurt zijn. De hoofdingang verplaatst dan naar de Keizersgracht.

De tijdelijke huisstijl wordt wat neutraler dan nu. In het beeldmerk wordt afscheid genomen van de ondertitel Luxury Collection en het groene Starwood-vierkant. Het Pulitzer-schildje blijft wel behouden.

Samenwerking

'We zijn verheugd om het mooie Hotel Pulitzer te verwelkomen als ons nieuwste Europese hotel', zegt Philipp Weghmann, Executive Vice President of Europe van Preferred Hotels & Resorts. 'Het hotel combineert luxe service met een klassieke Nederlandse sfeer en sluit perfect aan bij onze standaarden van excellentie en het onmiskenbare aanbod van de LVX collectie. Wij kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking.'

General manager van Hotel Pulitzer Alex van Gastel zegt over de samenwerking: 'Preferred Hotels & Resorts geeft ons een platform en een professionele partner die ons verbind met het internationale publiek, dat al 45 jaar naar dit hotel komt. De renovatie stelt ons in staat een uniek Amsterdams hotel te bieden aan onze gasten en aan de stad. Het hotel is een labyrint van geheimen en verrassingen, verscholen achter een prachtige, historische façades. Deze worden in 2016 in haar volledige glorie opnieuw onthult.'