Van der Valk: ontwerp glazen hotelkamer

Van der Valk: ontwerp glazen hotelkamer

Van der Valk roept mensen op een ontwerp te maken van een geheel glazen hotelkamer, een suite van 60 vierkante meter. In de hotelkamer - voor het nieuwe Van der Valk-hotel in Tiel - moet zoveel mogelijk glas komen. De veelzijdigheid van glas als (bouw)materiaal krijgt de nadruk.

Van der Valk heeft samen met glasleverancier AGC een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. De opdracht: 'ontwerp een hotelkamer waarin zoveel mogelijk glas wordt toegepast en waarin de veelzijdigheid van glas als materiaal getoond wordt.'

Komende zomer wordt de zestien verdiepingen hoge nieuwbouw van het Van der Valk-hotel in Tiel afgerond. Samen met Van der Valk wil AGC Glass in deze vestiging een glazen hotelkamer realiseren. Jonge architecten, interieurarchitecten, designers en andere ontwerpers worden uitgenodigd hiervoor een ontwerp te maken.

Glazen hotelkamer
Het is de ambitie van AGC en Van der Valk om de glazen hotelkamer eind 2015 al in gebruik te nemen. Het ontwerp dient daarom technisch haalbaar te zijn en te voldoen aan algemene eisen van comfort, onder meer op het gebied van akoestiek. In de nadere uitwerking zal het ontwerp natuurlijk ook moeten voldoen aan het Bouwbesluit.

Aan de ontwerpers de taak een kamer te maken met bed, bureau met stoel, tafel, (mini)bar, kluisje, tv en vaste telefoon, zitje met armleuningen, een bad en een douche, apart toilet, dubbele wastafel met spiegel, dimbare verlichting, muziekvoorziening en een kast. De exacte opdracht staat hier.