Plaza-ondernemers: 'All you can eat geen succes

Plaza-ondernemers: 'All you can eat geen succes

De proef van Plaza om in een aantal cafetaria's te starten met all you can eat, is (nog) geen onverdeeld succes. Drie ondernemers vertellen in de Snackkoerier-editie van 3 mei (tijdelijk) te zijn gestopt vanwege een gebrek aan belangstelling.

Plaza startte in februari in een aantal cafetaria's met het all you can eat-concept. Om optimaal in te spelen op de behoefte van de klant, aldus formulemanager Arend-Jan Diephuis destijds tegenover Snackkoerier.

Concept

Onder andere 't Snackhuus in Ruurlo en De Lelie in Maarssen gingen van start met het concept. Plaza Stadskanaal bood het al aan sinds november vorig jaar.

In de Snackkoerier-editie van 3 mei laten zij weten (tijdelijk) te zijn gestopt.

Weinig belangstelling

Belangrijkste reden: te weinig belangstelling. 'Ik geloof dat er in totaal zes personen gebruik van hebben gemaakt', aldus Peter van Dijk van Plaza De Lelie.

'We hadden verwacht dat de prijsbewuste consument warm zou lopen voor het initiatief, maar daarin hebben we ons vergist.'

Leuke ervaring

Ook Rob Dolphijn van Plaza 't Snackhuus in Ruurlo stopte met all you can eat vanwege de te geringe belangstelling.

Hij laat aan Snackkoerier weten dat de weinige klanten die er gebruik van maakten het een leuke ervaring vonden.

'Het was het proberen waard', aldus Dolphijn. 'Het heeft wel praat gebracht, onze naam is weer genoemd.'

Mogelijkheden

Plaza Stadskanaal ten slotte is tijdelijk gestopt met het concept. 'Door omstandigheden wordt de bedrijfsvoering aangepast, waardoor de tijd ontbreek om het een nieuwe impuls te geven. Op termijn zie ik wel mogelijkheden, de tijd is er rijp voor.'

Formulemanager Diephuis liet in februari al weten dat ondernemers zelf bepalen of ze meedoen en - zo ja- onder welke voorwaarden. Ook gaf hij destijds aan de ontwikkelingen nauwlettend te volgen.

Friet & ZO

Friet & Zo in Tilburg was in 2013 de eerste cafetaria die startte met all you can eat. Klanten kunnen voor €7 een uur onbeperkt eten, inclusief één drankje.

Eigenaar Bart Dusee is zeer te spreken over het concept, dat hij 'heel geschikt voor cafetaria's' noemt.

Klaas Vaak Sliedrecht

Klaas Vaak in Sliedrecht volgde enige tijd later. Eigenaar Klaas Veldhuis heeft gemengde gevoelens als het gaat over het succes. 'Ik kreeg veel landelijke publiciteit en dat heeft gezorgd voor meer klandizie en omzet.'

Cafetaria Top 100

Drie Cafetaria Top 100-ondernemers - De Vergulden Èrpel in Waalwijk, Eethuis van Holst in Dongen en Eethuys De Lind in Oisterwijk - lieten in een video-interview weten (ook) geen toekomst te zien voor all you can eat in hun zaak. De video is hieronder te bekijken.


Meer over all you can eat in de Snackkoerier-editie van zaterdag 3 mei.
Meepraten over dit onderwerp op Misset Horeca Connect: klik hier.