Venlo's sterrestaurant komt met lokale gastrosnack

Venlo's sterrestaurant komt met lokale gastrosnack

Steeds vaker worden fastfoodgerechten als gastronomisch product gezien en gepresenteerd. De nieuwste is een Venlose snack, het friet-ei, dat door sterchef Eric Swaghoven een culinaire variant heeft gekregen.

Veel chef's spelen met het cafetaria-assortiment, schrijft NRC, omdat iedereen die snacks kent en de drempel dus laag is ze te bestellen. Dat begon met de inmiddels razend populaire gastroburger, de gastrokroket volgde en een chef als Ron Blaauw ontwikkelt gastronomische hotdogs.

Meesterkok Eric Swaghoven van restaurant Valuas in Venlo, een Michelinster, boog zich over een plaatselijke snackbarverrukking: het friet-ei. In de straatversie is het niet veel meer dan een gefrituurd hardgekookt ei, maar Swaghoven past er croquettechniek op toe, zodat het resultaat met een gerust hart in de brasserie van Valuas geserveerd kan worden.

Valuas heeft overigens al een eigen krokettenlijn, die in de brasserie geserveerd wordt maar ook bij cafetaria's in de omgeving en zelfs bij lokale supermarkten verpakt te koop is om thuis te bakken.