Rai laat nhow hotel bouwen met 650 kamers

Rai laat nhow hotel bouwen met 650 kamers

NH krijgt de exploitatie van het nieuwe hotel bij de RAI in Amsterdam. Het nieuwe hotel krijgt 650 kamers en wordt een nhow-hotel. Met deze 650 kamers wordt nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux. De bouw van het 91 meter hoge hotel begint medio 2016. Bijzonderheden: een beeldentuin, tv-studio, galerie, spa, restaurant en bar.

Op dinsdag 28 april hebben Zuidas, gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI de winnaar van de tender voor het  RAI hotel bekend gemaakt. Gekozen is voor nhow van de NH Hotel Group.

Het hotel wordt ontwikkeld door COD en is ontworpen door OMA, het bureau opgericht door Rem Koolhaas.  In juni 2014 schreven gemeente Amsterdam en Amsterdam RAI een tender uit voor het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van een ´headquarter’ hotel bij de RAI.

TV-Studio en beeldentuin

Elf consortia schreven in. Het winnende concept van OMA, COD en NH Hotel Group sprong er uit vanwege toevoeging van bijzondere faciliteiten zoals een televisiestudio, galerie, beeldentuin, spa, restaurant en bar. ‘Maar bovenal vanwege het iconische ontwerp’, melden de partners.

Directeur van COD Gert-Wim Bos: ‘Met het spectaculaire concept nhow Amsterdam RAI en het iconische ontwerp van OMA wordt de skyline van Zuidas verrijkt en zal het hotel een waardevolle toevoeging zijn voor de stad en voor de RAI.’

De start van de bouw van dit 91 meter hoge hotel staat gepland voor medio 2016. Het hotel komt de locatie in de driehoek die begrensd wordt door de Europaboulevard, de ringweg A10 en Amsterdam RAI Convention Centre.

Hans Bakker

Met 650 kamers wordt nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux. Een nhow-hotel past zich 24/7 als een kameleon aan, aan het ‘nu’, zo wordt gemeld. ‘Door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten is een verblijf in nhow een unieke beleving. Voor nhow Amsterdam RAI is het thema ‘On Air’ gekozen, waarmee de focus ligt op connectiviteit, innovatie en media in de breedste zin van het woord.’

Voor Amsterdam RAI wordt een langgekoesterde wens nu realiteit. Algemeen directeur Hans Bakker: ‘Het RAI hotel geeft invulling aan onze ambitie om een zogeheten ´headquarter´ hotel te realiseren op het RAI-terrein. Dit hotel wordt de uitvalsbasis voor organisatoren, exposanten en bezoekers van grote, meerdaagse internationale evenementen.’