De Beren en Zadkine gaan samen horecatalent opleiden
Horecaketen de Beren en opleider Zadkine slaan de handen ineen om nieuw horecatalent op te leiden.
Op deze pagina vind je verzamelingen van artikelen over alles wat te maken heeft met bedrijfsvoering. Denk hierbij aan tips voor het werven en aannemen van nieuwe medewerkers, uitlegartikelen over wet & regelgeving en alles over het succesvol exploiteren van een horecazaak. Direct hieronder vind je een uitgelichte selectie door de redactie.
Horecaketen de Beren en opleider Zadkine slaan de handen ineen om nieuw horecatalent op te leiden.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet een toename van het aantal spoedsluitingen van voedselbedrijven vanwege ernstige plaagdierenoverlast.
Chef Ralf Berendsen is per direct vertrokken bij La Butte Aux Bois in Lanaken, waar hij twee Michelinsterren bij elkaar kookte. Zijn opvolger daar is Ralph Hermans, die de zaak gaat omdopen tot La Source, wat de oorspronkelijke naam is.
In de horeca vinden soms bedrijfsongevallen plaats. Vaak gaat het om ongevallen door snijden, stoten, in contact komen met stroom, hitte (brandwonden), uitglijden, struikelen. Hoe ga je daar als ondernemer mee om?
Bij de overname van een horecabedrijf komt veel kijken. Wat is bijvoorbeeld een mondelinge overeenkomst waard? We zetten de grootste valkuilen op een rij. Plus een handige checklist voor iedereen die een bedrijf wil kopen.
Vanaf 2025 is in de nieuwe Horeca-cao het loyaliteitsverlof opgenomen. Dat betekent dat horecawerknemers die 10 jaar of langer bij dezelfde werkgever in dienst zijn, recht hebben op extra vakantie-uren.
De schoolexamens zijn voorbij, de zomervakantie breekt aan. Hét moment waarop jongeren op zoek gaan naar een vakantiebaantje.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet een toename van het aantal spoedsluitingen van voedselbedrijven vanwege ernstige plaagdierenoverlast.
Als horecaondernemer wil je vanzelfsprekend je marges op peil houden. En daardoor ontkom je er vaak niet aan om je prijzen te verhogen. Maar je wil je gast ook niet afschrikken. We vroegen aan vier ondernemers (Hofman, 273, Europa en Troef) hoe zij met prijsbepaling omgaan. 'Ook de bediening denkt mee over de prijs op het menu.'
Werken met hitte kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om medewerkers te beschermen tegen de warmte en de zon?
Influencers kunnen horecaondernemers helpen om meer zichtbaarheid en gasten te genereren - ook zonder groot marketingbudget. Hoe zet je influencers effectief in? In dit artikel concrete tips voor een duurzame online zichtbaarheid.
Elke ondernemer heeft er - voortdurend - mee te maken: het inwerken én opleiden van nieuwe krachten.
Restaurantketen De Beren is al sinds 2023 actief bezig met de inzet van kunstmatige intelligentie (AI). En ze hebben sindsdien niet stilgezeten.
Soenil Bahadoer (57) staat in de startblokken om de absolute kroon op zijn werk te gaan zetten. Restaurant Gem, gevestigd in het kasteel van Gemert, is in alle opzichten indrukwekkend te noemen. 'Er blijft altijd een markt voor de top van de gastronomie.'
De inkoop van vis kan tot kopzorgen leiden bij chefs en ondernemers. Want: hoe houd je je marges op peil? Misset Horeca vroeg het aan een iconisch visrestaurant in Nederland en aan een horecafamilie, met roots in de vishandel. 'De schol is in het seizoen en zwemt voor onze eigen kust.'