Jarno Eggen geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Jarno Eggen geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Jarno Eggen, eigenaar en chef-kok van restaurant De Groene Lantaarn ** in Zuidwolde, is geslaagd voor zijn Meesterproef voor SVH Meesterkok. Eggen heeft de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald.

De proef is afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (restaurant Vinkeles * in Amsterdam) en Marc Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag), en in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels).

Eigentijdse creaties
De commissie beschrijft de keuken van Eggen als een frisse, eigentijdse keuken met respect voor producten en met als inspiratie de Boerderij. De chef-kok is geroemd om het gebruik van de zogenaamde incourante delen. Het gerecht van rode mul met krokante schubben en risotto van lavas, Parmezaan en citroentijm is als bijzondere creatie aangeduid. Ook de amuse van kreeft met buchu en wortel viel in de smaak.

Loopbaan
Eggen werkte onder meer bij Restaurant Patrick Guilbaud ** in Dublin, restaurant Adema in Aalden, restaurant De Stenen Tafel * in Borculo en restaurant De Lindenhof ** in Giethoorn. In 2009 nam Eggen en sommelier Cindy Borger restaurant De Groene Lantaarn over.