Tweede editie Food Unplugged in teken Van Goghjaar

Tweede editie Food Unplugged in teken Van Goghjaar

De tweede editie van Food Unplugged, georganiseerd door het platform Food Inspiration en de gemeente Ede, vindt plaats op 26 en 27 juni 2015 in Ede. Inspiratiebron is Vincent van Gogh.

Food Unpluged is een foodfestival waarbij onversterkt, eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers staan. In het Van Gogh-jaar 2015 is de schilder de culinaire inspiratiebron.
Ruilbibliotheek
Tijdens twee dagen kunnen bezoekers genieten van een fietstoer langs lokale boeren, workshops bierbrouwen, visroken en limonade maken. Smaakprofessor Peter Klosse geeft smaaklessen en is een ruilbibliotheek waar je kookboeken kunt ruilen.
Kaarten
De eerste dag, 26 juni, is bedoeld voor professionals. Tickets voor 26 juni kosten 50 euro, dit is inclusief eten en drinken tot aan de borrel. De tweede dag staat open voor iedereen. Voor 27 juni is de toegang gratis bij registratie vooraf. Op de dag zelf kunnen er kaarten aan de deur gekocht worden voor tien euro.
De eerste editie van Food Unplugged vorig jaar was uitverkocht. Food Inspiration organiseert jaarlijks verschillende evenementen zoals de Food Inspiration Day. Food Unplugged organiseert Food Inspiration samen met de gemeente Ede.